Immár 91 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon.

 

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen 54 jelöltből 35 vállalat adta be a pályázatát. Az előző évek díjazott vállalatainak vezetőiből álló zsűritagok 10 pályázatot értékeltek kiemelkedőnek. Idén 35 etikus vállalat vezetője adta le részletes pontszámait, illetve egyetértését a zsűri többségének véleményével - áll közleményben.

 

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozták létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítékul szolgálnak, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a bolygó, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel.

 

Az alapítók vallják: az alapítás óta eltelt 19 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében.

 

2018-ban a zsűri 4 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 2 multinacionális vállalatnak ítélte oda az elismerést, melyet ünnepélyes díjátadó gála keretében vehetnek át.

 

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2018-ban

 

Kisvállalat kategória

Cu-Technik Kft.

Human Dialog Kft.

Kreatív Vonalak Kft.

Mystic Nails Hungary Bt.

Középvállalat kategória

HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.

Peki Restaurant Kft.

Nagyvállalat kategória

Axiál Kft.

Simon Műanyag Feldolgozó

 

Multinacionális vállalat kategória

LAFARGE Cement Magyarország Kft.

K&H Biztosító Zrt.

Eredeti forrás: https://www.mediapiac.com/marketing/19-alkalommal-adtak-at-az-uzleti-Etikai-Dijakat/27014/