Örömmel jelentjük, hogy 2021. november 6-tól, szombatonként a pécsi Rádió1 műsorában kérdezik a LAFARGE Cement Magyarország Kft. munkatársait a környezettudatosságról és a zöld építészeti megoldásokról.

A Holcim Cégcsoport globális szinten vállal úttörő szerepet az építőipar zöldebbé válásában. Anyavállalatunk kutatás-fejlesztési részlegén a fejlesztési források 50%-át dedikáltan az alacsony karbon kibocsátás és a körkörös megoldásokat szolgáló innovatív fejlesztésekre fordítják. Olyan fenntartható cementek előállításán dolgozunk, amelyekkel zöldebb épületek valósulhatnak meg és maga az iparág is hosszú távon fenntarthatóbbá válik. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára is kiemelt stratégiai célkitűzés a környezettudatos működés. Ennek érdekében az elmúlt öt évben 7,5 milliárd forint értékben valósítottunk meg beruházásokat, amelynek nagy része környezetvédelmi beruházásnak minősül. A vállalat 10 éves fennállása óta több mint 25%-kal csökkentettük a Királyegyházi Cementgyár fajlagos CO2 kibocsátását. Mindez köszönhető a gyártástechnológiát érintő beruházásoknak, a termékportfólió átalakításának, a tudatos hulladékgazdálkodásnak és átgondolt logisztikai tevékenységünknek. 2050-re nem kisebb célt tűzött ki a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is: elérjük a teljes karbonsemleges működést! Mert szívügyünknek tekintjük, hogy nemcsak az emberiség, de a bolygó jövőjét is építsük. Zöld témák, amelyről beszélgetünk részleteiben:

Fenntarthatóság, környezetvédelem az építőiparban – nemzetközi és hazai trendek


2050-re a világ lakossága várhatóan meghaladja a 9 milliárdot, amely több mint 20%-os népességnövekedést jelent. Ennek 70%-a városokban fog élni. Mi erre a Holcim és egyben a LAFARGE válasza? A vállalat zöld stratégiájáról beszél Zadravecz Zsófia, Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatónk.

 

Tovább a podcastre>>>

 

LAFARGE környezetvédelmi beruházásai és jövőbeli tervek


A LAFARGE a kezdetek óta stratégiai prioritásának tekinti a környezet megóvását és a fenntartható működést. Mostanra több, mint 25%-kal csökkentettük a Királyegyházi Cementgyár fajlagos CO2 kibocsátását, ami a több mint 4,5 milliárd forint összértékű környezetvédelmi beruházásoknak eredménye. Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgatónk veszi sorra, hogy mit és hogyan fejlesztettünk a zöldebbé válás érdekében a Rádió1 november 13-i műsorában. Az interjú a LAFARGE betON Podcast csatornán is visszahallgatható, az alábbi linkre kattintva.

 

 

Tovább a podcastre>>>

 

Geocycle márka és a körkörös gazdaság


A Geocycle brand anyavállalatunk, a Holcim vállalat úttörő jelentőségű kezdeményezése, amelynek célja újragondolni a világ hulladék problémáját és innovatív megoldást kínál annak kezelésére. Hogy hogyan és milyen magyarországi eredményeket értünk már el? Arról Mayer Zsanett, Geocycle vezető beszél november 20-án a Rádió1 műsorában. Az interjú a LAFARGE betON Podcast csatornán már visszahallgatható.

 

 

Tovább a podcastre>>>

 

Zöld termékek, zöld épületek


Az interjúban beszélünk a LAFARGE kötődéséről a Pécsi Fogászati Elméleti tömbhöz, Pécsi Vásárcsarnokhoz, MOL Campushoz, de szó esik a 3D betonnyomtatási technológiáról, energiahatékonyságról, gazdaságosságról, a világ első zöld cementjéről, az ECOPlanetről is. Putler Csaba, Értékesítési igazgatóval készült interjú november 27-én hallható először a Rádió1 műsorában. Az interjú a LAFARGE betON Podcast csatornán már visszahallgatható.

 

 

Tovább a podcastre>>>

 

Iparági zöld trendek, zöld innováció


Iparági zöld trendek, zöld innováció A Királyegyházi Cementgyár innovációiról, a hazai és nemzetközi trendekről, valamint a jövőbe mutató megoldásokról - köztük a 3D betonnyomtatásról és a világ legnagyobb, fenntarthatóságot ösztönző építészeti pályázatáról a Holcim Awardsról Zadravecz Zsófia, Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgatónk beszél a Rádió1 december 4-i műsorában. Az interjú a LAFARGE betON Podcast csatornán visszahallgatható.

 

 

Tovább a podcastre>>>

 

Környezettudatos társadalmi felelősségvállalás


Iparági zöld trendek, zöld innováció A LAFARGE szívügye, hogy az emberiség és a bolygó jövőjét építsük. A felelős, zöld gondolkodásról és az annak elterjedését ösztönző, tágabb társadalmi összefogásban megvalósuló, aktivitásra ösztönző programokról Turbéki Judit, Kommunikációs vezető beszél a Rádió1 december 11-i műsorában. Az interjú a LAFARGE betON Podcast csatornán visszahallgatható.

 

 

Tovább a podcastre>>>

 

Helyi zöld együttműködések


A LAFARGE "Zöld gondolatok" adássorozatunk 7., extra epizódjában a helyi zöld együttműködések keretében a LAFARGE és a RATI Kft. összefogásáról hallhattok. Tud meg, hogy mi - minden közös a két vállalatban! Adásunk meghallgatható a podcast csatornánkon.

 

 

Tovább a podcastre>>>