2018. szeptember 21-én rendezték meg az „Együtt Gyermekeinkért” IV. Szentlőrinc – Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt, Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, a Tekerj, Fuss, Túrázz Egyesület, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében.

A kezdeményezés négy éve indult útjára, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód valamint a mozgás fontosságára. A rendezvény minden évben célul tűzte ki, hogy a felnőtt indulók nevezési díjából, támogatói adományokból Szentlőrinc és Királyegyháza iskolái, gyerekei sporteszközökkel gazdagodjanak, amelynek értéke minden évben növekszik.

Az idei futóverseny több mint 400 résztvevővel, köztük közel 70 fő felnőtt versenyzővel rajtolt el szeptember 21-én a Királyegyházi Cementgyár parkolójából és a szenlőrinci Általános Iskolából. A futóversenyen 3, 3,6 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat a nevezők, a három mezőnyben kicsik és nagyok egyaránt indultak.

„Az idei a negyedik év, hogy megrendezzük a futóversenyt. A rendezvény több lehetőséget is rejt magában: egyszerre hívhatjuk fel a figyelmet a mozgás fontosságára és támogathatjuk azt, hogy a gyerekek már az általános iskolában megszeressék annak valamilyen formáját. Az egészséges életmód jegyében telik a Királyegyházi Cementgyárban a szeptember hónap: a futóversenyen kívül önkéntes kollégáink minden nap friss gyümölcsöket osztottak a helyi óvodákban, iskolákban.” – mondta el a megnyitón Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

Idén először a futóversenyt kerékpártúra is kiegészítette. Közel 20 km-en, a két táv közötti rajt idejében Sumony irányába tekertek a családok, túravezetővel.

A sporteseménnyel párhuzamosan 15 órai kezdettel indult a Királyegyházi Cementgyár őszi Nyílt Napja is, amely sok érdekességgel várta a közel 150 látogatót, akik betekintést nyerhettek a cementgyár működésébe. A gyermekeknek szóló foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is a kisvonat volt, amellyel a gyerekek a teljes üzem területét körbeutazhatták.

EREDMÉNYEK

11 km női

11 km férfi