Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen szervezték meg a második Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági futóversenyt 2016. szeptember 16-án. A kezdeményezés tavaly indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód valamint a mozgás fontosságára.

A nevezési díjból befolyt összeget sporteszközök vásárlására fordították a szervezők. A sportszereket Szentlőrinc és Királyegyháza általános iskolái számára adták át 2016. november 21-én Szentlőrinc város polgármestere, Koltai Péter, Királyegyháza Község polgármestere, Grim Ferenc és Zadravecz Zsófia, a LAFARGE marketing kommunikációs vezetője. Az idei nevezési díjakból befolyt összeg a tavalyi nevezési 2,5-szerese volt.

Közel 340 részvevővel startolt el két távon a II. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági futóverseny, a Királyegyházi Cementgyár parkolójából. A futóversenyen 3 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat a nevezők, a két mezőnyben kicsik és nagyok egyaránt indultak.