Nemcsak felhasználni, hanem alkotni! Így fogalmazható meg a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös design tervpályázata, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett.

A pályázatot 2018-ban első alkalommal írták ki. A pályázat célja, hogy olyan művészi alkotások szülessenek, amelyek a Murexin FM 60 Premium Fugazó eladáshelyi megjelenését, bemutatását támogatják, miközben desing tárgyként is funkcionálnak.

„Hogyan látják termékeinket mások? – Ez a kérdés fogalmazódott meg bennünk. Egy különleges látásmód mindig hozzá tud tenni a számunkra már megszokott termékekhez, annak bemutatási módjához. Ezért döntöttünk a pályázat kiírása mellett.” – foglalja össze Czili Aladár a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályázók számos érdekes, olykor meglepő alkotással készültek. A különbözőség mellett azonban egy dologban megegyeztek: az ötletességben! Pontosan ez az, amit a pályázat kiírói szerettek volna: a Murexin FM 60 Prémium Fugázót, mint építőanyagot és annak felhasználását kreatív módon tudják a jövőben bemutatni.

„A Királyegyházi Cementgyár működése óta elkötelezett az építőanyagok újszerű, design termékként történő felhasználása és a fiatal generációk támogatása mellett. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tervpályázat kapcsán ezzel a két kiemelt területtel együtt foglalkozhatunk, és új lehetőséget biztosíthatunk a képzőművészek, designerek számára.” - számol be Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

A szakmai bíráló bizottság több szempont alapján döntött: az egyedi, újszerű megjelenítés mellett a funkcionalitás, azaz a fugázó eladáshelyi bemutatásának megvalósítása is kiemelt szempont volt.

A kreatív pályázat eredményét januárban hirdették ki:

  1. helyezett: Tóthmátyás Edit, Tóth Zsófia és Molnár Ferenc közös alkotása: „Kalendárium” - A zsűri egyöntetű véleménye, hogy a benyújtott projektötletek közül ez alkalmas a leginkább a fugázó értékesítésének támogatására és egyúttal egyedi kivitelezésének köszönhetően akár használati tárgyként is funkcionálhat.
  2. helyezést Huszár Fanni és Illés Ákos által készített „Cement kirakós”, amelynek anyaghasználatát díjazta a zsűri.
  3. helyezett: Tóthmátyás Edit, Tóth Zsófia és Molnár Ferenc közös munkája: „Cilinder”, amely design termékként való hasznosíthatósága miatt nyerte el a zsűri tetszését.

A szakmai zsűri Leyer Kornál design tervét külön díjban részesítette, annak kreatív látásmódja, valamint anyaghasználata miatt.

Gratulálunk a nyerteseknek!