A LAFARGE Cement Magyarország Kft. befejezte humán fejlesztési projektjét, melynek célja munkavállalói továbbképzések biztosítása volt. A munkahelyi képzéseknek köszönhetően egy év alatt 12 különböző tanfolyam, képzés keretében összesen 92 munkavállaló fejleszthette szakmai tudását illetve készségeit.

A Királyegyházi Cementgyárat üzemeltető LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2011-es indulása óta nagy hangsúlyt fektet humán erőforrásának fejlesztésére, a konstruktív munkahelyi légkör megteremtésére, dolgozói szakmai képzésére, és az ehhez kapcsolódó kiemelkedő szintű Egészség- és Munkavédelmi kultúra kialakítására. A 2014 októberében elindult, „Munkahelyi képzések a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nél” elnevezésű projekt célja az volt, hogy a foglalkoztatottak szakmai tudását, valamint egyéb készségeit fejlesszék, ezáltal hatékonyabb munkavégzést és eredményesebb részlegek közötti együttműködést tegyenek lehetővé.

A 2015 októberében lezárult, 9,62 millió forint összegből megvalósult projekt keretében 25 munkavállaló számára biztosítottak nyelvi továbbképzést, 15 munkatárs munkáját tették hatékonyabbá számítástechnikai képzésekkel, valamint kiemelt figyelmet fordítottak az eredményes munkahelyi együttműködést lehetővé tevő, készségeket támogató, például projektmenedzsment és kommunikációs képzésekre. A fő hangsúly azonban azokon az OKJ végzettséget is adó tanfolyamokon volt, melyeknek köszönhetően összesen 24 munkavállaló szerzett olyan végzettséget, mely nem csupán a napi munkát teszi hatékonyabbá, hanem a jogosultságot is biztosít bizonyos feladatok elvégzésére. Így emelőgépkezelő, targoncavezető, földmunka-rakodó- és szállítógép kezelő, bevontelektródás kézi ívhegesztő, valamint gázhegesztő OKJ-s végzettséget biztosító képzések valósultak meg.

„A támogatott projekt keretében olyan képzések is megvalósulhattak, melyek nem csupán a humánerőforrás fejlesztéséhez, hanem a LAFARGE Cement Magyarország Kft. versenyképességének javulásához is hozzájárulhatnak. Például hegesztő, valamint gépkezelői tanfolyamok révén több munkavállalónk is végzettséget és jogosultságot szerzett olyan feladatok végrehajtására, melyekre korábban részben vagy teljes egészében külső partnert kellett megbíznunk. Az újonnan megszerzett jogosultságok tehát munkatársaink személyes fejlődése kapcsán is kézzelfogható értéket jelentenek, valamint számunkra is megkönnyítik a munkaerővel történő gazdálkodást.”- mondta el Fenyvesi Eszter, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. HR vezetője.