Izgalmasnál izgalmasabb programokon vehettünk részt Egészség- és Munkavédelmi Napjaink keretében. Ennek kiváló példája volt az a teljeskörű tűzvédelmi gyakorlat, amelyet a napokban a Királyegyházi Cementgyárban tartottunk.

A gyakorlat során a Szigetvári Tűzoltóság hivatásos tűzoltói a legmagasabb tűzvédelmi szempontoknak megfelelően ellenőrizték a Királyegyházi Cementgyár Irodaépületét, valamint a komplex kiürítési folyamatot is tesztelték. A tűzoltók életszerű körülményeket rekonstruáltak, hogy munkavállalóink és alválallkozóink minél jobban átéljék egy esetleges tűzriadót. Az Irodaépület műfüsttel lett elborítva, így egy igazán izgalmas, valós vészhelyzetet és kimentést tapasztalhattunk meg. A vastag füstköd a teljes Irodaépületet betakarta, ezzel ellehetetlenítve a pontos tájékozódást. Szerencsére, a tűzoltók egy hőkamera segítségével még az önkéntesen bent rekedt kollégánkat is épségben kimenekítették.

A szimuláció során természetesen senki sem sérült meg, ugyanakkor a magasan képzett szakemberek jóvoltából rengeteg hasznos elméleti és gyakorlati munkavédelmi tudással gazdagodtunk. Köszönjük nekik áldozatos munkájukat! Köszönjük továbbá munkatársainknak, hogy páratlan együttműködéssel és fegyelmezettséggel, bátorsággal hajtották végre a tűzvédelmi gyakorlatot!

Büszkék vagyunk munkavédelmi eredményeinkre, fejlesztéseinkre, amelyeknek köszönhetően a Királyegyházi Cementgyár Európa egyik legmodernebb és legbiztonságosabb cementgyára lehet. A Zéró Ambíció, azaz a teljes balesetmentesség célkitűzésünk kapcsán kijelenthetjük, hogy a LAFARGE Cement Magyarország Kft. már több mint 1100 napja balesetmentes munkahely.