Az 5. Nemzetközi LafargeHolcim Awards pályázat leadási határideje márciusban zárult. Az öt világrész 121 országából érkezett 5085 pályamunka közel 70%-a volt érvényes. A nevezett alkotásokat független zsűri vizsgálja meg, és a nyerteseket az év végén jelentik be. Hét fődíjat és négy „Következő generáció” díjat adnak át, minden régióban 330.000 dollár értékben.

A korábbi versenyek során a fő kategóriába több pályamunka érkezett, mint a Következő generáció díjra. Ez idén megfordult: a 18-30 év közötti alkotókra kiírt kategóriába adtak le több pályamunkát. Ez megerősíti a jövő építészeinek, mérnökeinek, tervezőinek és építőipari szakemberinek a fenntarthatóság iránti személyes elköteleződését.

Az idei verseny az első olyan alkalom, amikor részt vettek az egyesülés által létrejött LafargeHolcim csoporthoz tartozó országok is. Ez növelte a pályázatok számát, és több régióból hozott kiváló eredményeket.

A LafargeHolcim Awards 2003 óta támogatja és jutalmazza a fenntarthatóságot az építőiparban. A díj méltón képviseli a LafargeHolcim elkötelezettségét az innovatív termékek és építőipari megoldások, valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóság iránt.