2018-ban indítottuk útjára a régióban egyedülálló közösségi kezdeményezésünket, a LAFARGE Közösségi Érték Program pályázatot. A Közösségi Érték Program jóvoltából immáron több mint 40 helyi civil kezdeményezés megvalósulásához járultunk hozzá.

Célunk az új ciklusban is változatlan: szeretettel várunk minden olyan kezdeményezést, amely a helyi közösségek életkörülményeit, a helybéli lakosság összetartozását, együttműködését erősítheti.

A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS CÉLJA

A Királyegyházi Cementgyár – a cég szellemiségének megfelelően – a fenntartható, fejlesztő célú közösségi tevékenységek megvalósulását kívánja támogatni. A pályázat kiírója olyan helyi közösségek igényeire alapuló építő programokat vár, amelyek a településen élők összetartozását, együttműködését erősítik. Továbbá kiemelt szempont, hogy a pályázat az alábbi tématerületek valamelyike mentén valósuljon meg:

  • oktatás, képességfejlesztés,
  • egészségmegőrzés,
  • környezetvédelem, klímavédelem,
  • helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése,
  • egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázatok értékelése során előnyben részesülnek a közösség fejlesztésére irányuló, hosszabb távon fennmaradó hatású tevékenységek. A megvalósítani kívánt ötlet kapcsán elvárás, hogy a helyi közösség tagjaival együtt kerül megtervezésre, valamint együtt gondoskodnak a projekt végrehajtásáról.

A PÁLYÁZÓK KÖRE

Pályázni tudnak olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek:

  • önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek
  • bejegyzett székhelye és a tervezett projekt is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében van. (A pontos település lista a Pályázati felhívásban található.).
  • Jelentkezhetnek továbbá nonprofit KKV-k is. 
  • A pályázaton részt vehetnek szervezetek konzorciumai is. 
  • A pályázaton nem indulhatnak pártok és politikai tevékenységet folytató szervezetek, illetve pártok finanszírozásával működő alapítványok, civil szervezetek. 


PÁLYÁZATI ÖSSZEG

A rendelkezésre álló keret: 4.000.000 (négymillió) forint, az egy projekt által elnyerhető összeg legfeljebb 500.000 (ötszázezer) Ft. A támogatást nyert projekteket 2021. február 1. és július 31. között kell megvalósítani.

PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSA

Pályázatot 2020. október 26-tól az online pályázati adatlapot kitöltve lehet benyújtani, a pályázati felhívásban szereplő jogi formáknak megfelelve, és a szükséges mellékletek csatolásával.

KAPCSOLATTARTÁSI ADATOK

A pályázati felhívással és benyújtással kapcsolatos kérdésekkel a leadási határidő végéig (2021. január 8.), forduljanak a közreműködő szervezet (Effekteam Egyesület) kapcsolattartójához az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Csider Gyöngyvér: lafargetamogatas@effekteam.hu és +36 (70) 653-9906

 

Kérjük, az alábbi részletes tájékoztatót figyelmesen olvassák el. További pályázati feltételeket tartalmaz.

 

PÁLYÁZATI ADATLAP – ONLINE (GOOGLE DOCS)

 

Kapcsolódó dokumentumok