A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésével ismét megrendezték a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivált, mely idén már hat nagy városba is ellátogatott. A pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokba október 18-án vehettek részt az eseményen az érdeklődők.

A Királyegyházi Cementgyár kiemelt figyelmet fordít a szakmai utánpótlás nevelésére, emiatt egyértelmű volt a részvétele a kiállításon.  Nagy figyelmet fordít karrier programjára: 13 átfogó területet biztosít a Cementgyárban elhelyezkedni, végzettségtől függően, valamint a diákoknak is lehetőségük van gyakornoki helyekre jelentkezni, valamint szakdolgozat is írhatnak, melyhez szakmai segítséget kapnak.

Az esemény célja, hogy élményt nyújtson a pályaválasztás előtt álló gyermekeknek, és felkeltse az érdeklődést a műszaki pályák iránt. A diákok három kérdésre kapnak választ: „Mi érdekel?” „Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak?” „Hol tanulhatom meg ezt a szakmát?” A rendezvény különlegessége, hogy a szervezők és a kiállító cégek, intézmények élményt nyújtanak a gyerekeknek, és a szakmát mutatják be elsősorban. Ezzel akarnak olyan impulzusokat nyújtani a gyermekeknek, melyek segítséget nyújthatnak a pályaválasztás során. Az érdeklődők idén már hat különböző műszaki ágazattal ismerkedhettek meg: gépészet- épületgépészet, informatika, távközlés, elektronika, elektrotechnika és vegyipar.

A LAFARGE pultnál a gyárban dolgozó munkavédelmi koordinátortól, karbantartási mérnöktől valamint környezetmérnök és irányítási rendszer koordinátortól érdeklődhettek a diákok.

 

Karrier oldalunkat, aktuális állásajánlatainkat a következő linken éri el:

KARRIER OLDAL >>