Az eseményt ezúttal is a Királyegyházi Cementgyár Nyílt Napjával összekötve tartottuk.

2019. szeptember 20-án, immáron ötödik alkalommal rendeztük meg hagyományos, jótékonysági futóversenyünket, az „Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc – Királyegyháza Futóversenyt, amelyet idén is Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzataival karöltve valósítathattunk meg.

A rendezvény motivációja a kezdetektől változatlan, célunk, hogy felhívjuk a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód és a mozgás fontossága mellett a jövő generációjának egészségvédelmére is. A rendezvény felnőtt résztvevői jelképes részvételi díját, valamint a helyi vállalkozások jótékonysági felajánlásait az idei évben is a résztvevő iskolák gyerekei kapják minőségi sporteszközök vásárlására. Örömünkre szolgál, hogy a Futóverseny részvételi arányának növekedésével az adomány összege is évről-évre magasabb.

Az idei Futóverseny több mint 500 résztvevővel, s ezzel újabb rekordot felállítva, rajtolt el a Királyegyházi Cementgyár parkolójából, valamint a Szenlőrinci Általános Iskolából. A sportolni vágyók ezúttal 3, 4 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat, mindhárom távon kicsik és nagyok is szép számmal indultak. A verseny legfiatalabb indulója 3 évesen futotta le a 3 kilométeres távot.

„Futóversenyünk nem csak egy átlagos sportesemény, már a kezdetekkor szerettük volna az egész rendezvényt a jótékonyság keretébe foglalni, hogy ezzel is vissza tudjunk adni a helyi közösségeknek. Így jött az ötlet, hogy a helyi iskolákat sportszerekkel támogassuk, mivel sajnos nagyon kevés összeget tudnak erre a célra fordítani a költségvetésükből. Minden évben karácsony közeledtével adjuk át az új sporteszközöket az iskoláknak, s ez idén sem lesz másként.” – nyilatkozta Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

A sporteseménnyel párhuzamosan idén is megnyitottuk a látogatók előtt a Királyegyházi Cementgyár kapuit.  Az idei év különlegessége, hogy megmutattuk a látogatóknak a közel 2 milliárd Forint értékű környezetvédelmi beruházásunk keretében, egyedi, csúszózsalus technológiával épülő, ezer tonnás silónkat is.  A gyermekek számára az érdekes építészeti látványosság mellett a legnépszerűbb azonban ezúttal is a kisvonat volt, amellyel a teljes üzem területét körbeutazhatták.

Programsorozatunk remek hangulatban és nyár végi, kellemes időjárásban zajlott le. Jövőre, hatodik alkalommal is megrendezzük közösségépítő, jótékony célú eseményünket. Ugye veled is találkozunk?

Az eredményekért kattints az alábbi linkre:

11 km női eredmények
11 km férfi eredmények