2011. szeptember 15-én Európa egyik legmodernebb, és megjelenésében egyik legimpozánsabb gyárát, a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárát nagyszabású ünnepséggel avatták fel. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. mára a magyar építőanyag piac meghatározó szereplője, továbbá Baranya megye egyik legnagyobb vállalkozása.
A megtartott jubileumi ünnepséget sok hivatalos személy és a helyi közösség számos képviselője is megtisztelte jelenlétével. „A Királyegyházi Cementgyár egy újabb mérföldkőhöz érkezett a mai napon. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy meghatározó szerepet töltsünk be az építőipari innovatív megoldások fejlesztésében és abban, hogy megtartsuk kiemelkedő szerepünket a magyarországi építőanyag iparban. Ennek szellemében további beruházást tervezünk Királyegyházán több mint 1,2 milliárd forint értékben annak érdekében, hogy optimalizáljuk termelésünket és tovább fokozzuk a környezetkímélő megoldások alkalmazását.” mondta el a jubileumi ünnepségen Duclaux Antoine, a LafargeHolcim Közép-Európa Kelet vezérigazgatója.
Az öt éves Királyegyházi Cementgyár sikeréhez számos fejlesztés is hozzájárult. 2014-ben adták át azt a közel 700 millió forintból megépült másodlagos tüzelőanyag tárolót és feladószerkezetet, ami a versenyképesebb működés mellett, szem előtt tartja a környezetvédelmi szempontokat. Ez a beruházás a már alacsony kibocsátási értékeknél is kedvezőbbeket hozott. 2015-ben bevezették az ISO 9001 és 14001 minőségirányítási rendszereket.
A LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2011 óta változatlanul 130 munkavállalót foglalkoztat, különös gondot fordítva képzésükre, és a munkahelyi biztonságra, amelyben a gyár munkavállalói nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően teljesítenek. A helyi közösségekkel is kiváló kapcsolatot ápol. Kezdeményezéseiket kiemelten támogatja és önkéntes programja példaértékű. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a LafargeHolcim Csoportnak a tagja, amely vezető szerepet tölt be az építőanyag iparban, továbbá 90 országban 100 000 munkavállalót foglalkoztat.
A Királyegyházi Cementgyár számos szakmai díj tulajdonosa. Az elmúlt években Építőipari Nívódíjban (2012) részesült különleges építészeti megoldásaiért, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseit pedig CSR Hungary Díjjal (2013) ismerték el. Vasúti megoldásait nemzetközi Árufuvarozási Depó Díjra (2013) tartották érdemesnek. A másodlagos tüzelőanyag beruházásért és környezetvédelmi törekvéseiért pedig a Dél- Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamara Környezetvédelmi Díját (2014) adományozták.