A 2016. év során számos kiemelkedő eredményt könyvelhetett el a LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára. Végrehajtott fejlesztési projektjeinek hátterében a kereskedelmi átalakulás és a szervezet versenyképességének további növelése álltak. Több mint egy éves előkészítő munka után bevezetésre került az Európai Üzleti Modell (EBM), amely a korábbi rendszereket az SAP rendszerre épülő, teljes tevékenységet felölelő vállalatirányítási alkalmazásban integrálta. Ez az újítás lehetővé teszi az ügyfélközpontú működés további fejlesztését.

Szintén a tavalyi év eredménye az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszer bevezetése és tanúsítása. Az energiateljesítmény folyamatos nyomon követésével lehetővé váló  tudatos energiagazdálkodás révén a Királyegyházi Cementgyár növelheti versenyképességét, mérsékelheti az energiaköltségeket és az üvegházhatású gázok kibocsátását is.

A munkavédelem terén több fejlesztés is megvalósult: több millió forintos beruházással kialakításra került egy felvonószerkezet a klinker siló mellett. A gyárban június óta korszerűen felszerelt munkavédelmi oktatóterem működik, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a szállítmányozásban rejlő baleseti kockázatok kiküszöbölésére.


A Királyegyházi Cementgyár ezen felül számos programot támogatott és aktív szerepet vállalt a helyi közösségek érdekében: 2016-ban 35 önkéntes program keretében 45 munkatárs segítségével csaknem 670 munkaórát fordítottunk közösségi kezdeményezésekre. Legsikeresebb tavalyi közösségi progarmunknak a II. Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági Futóversenyt tartjuk, melynek eredményeként Királyegyháza és Szentlőrinc települések iskolái számára vásároltunk sportszereket.