A Királyegyházi Cementgyár és a helyi önkormányzatok támogatásával tavaly megépült Királyegyháza­Szentlőrinc kerékpárút mellett, idén áprilisban a LAFARGE biciklis pihenőt is kialakított. A kerékpárúttal és a pihenővel a környékbeli családok egészséges életmódját és szabadidős tevékenységét szeretnék támogatni. A Királyegyházi Cementgyár dolgozói önkéntesség keretében segédkeztek a pihenő fáinak ültetésében és a betonpadok öntésében.

Az elmúlt fél évben számos önkéntes program valósult meg a cementgyár dolgozóinak közreműködésével. Többek között részt vettek Szentlőrinc és Királyegyháza települések jótékonysági rendezvényeinek szervezésében, a Szentlőrinci Egészségnap és a Léta­Ker Családi Nap lebonyolításában, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyerekcsoportjának szerveztek vetélkedőt, órát adtak a Pécsi Tudományegyetemen és szakdolgozati konzultációt is vállaltak.

Az Önkéntes Munkacsoport tagjai az év további részében is újabb és újabb önkéntes programok ötleteit várják a kollégáktól. A következő hónapokban (június 20­án és augusztus 8­án) az önkéntesek ismét színes festményekkel díszítik majd a Pécsi Gyermekklinika kórtermeit, aktív szerepet vállalnak június 7­én a Szigetvári Buborék Alapítvány úszóversenyén, valamint a környező települések programjainak, falunapjainak lebonyolításában.

A Királyegyházán is útjára induló programban a szervezők minden munkavállalót azzal ösztönöznek a részvételre, hogy biztosítják az önkéntes órák munkaidőkeret terhére történő elszámolásának lehetőségét. A LAFARGE önkéntes programjának célja, hogy az átmeneti pozitív hatások helyett a helyi kezdeményezések ösztönzőjeként a közösség fenntartható, folyamatosan megvalósuló önkéntes tevékenységét is létrehozza, vagy ha már létezik, erőteljesen támogassa.