A LAFARGE alapértéke és első számú prioritása a munkavállalóinak biztonsága, az egészséges életmód elősegítése és támogatása. Ennek érdekében szervezi meg évről-évre tematikus rendezvénysorozatát, az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napokat. A kéthetes esemény programjai ezúttal három fő témához kapcsolódtak: munka- és tűzvédelem, az egészséges életmód elősegítése és támogatása, valamint a környezetvédelem.

A LAFARGE munkavédelmi programjai elsősorban a Holcim Cégcsoport idei központi témájához, a kritikus folyamatok menedzsmentjéhez kapcsolódtak. A kockázatok azonosításával és csökkentésével, valamint a hiányosságok megszüntetésével az alapvető cél az ismétlődő balesetek megelőzése és elkerülése.

“Az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok tapasztalatai, visszajelzések mindig jó alapot jelentenek a vállalati munkavédelmi kultúra továbbfejlesztésére. A programok által munkavállalóink olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyeket akár a cégen kívüli, mindennapi tevékenységeik során is alkalmazhatnak, ezzel is növelve saját biztonság-, egészség- és környezettudatosságukat.” - számol be Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

 

A LAFARGE munkatársai a kéthetes programsorozat keretében megismerhették a munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályok, feladatok hátterét. Emellett egyrészt biztonságos körülmények között próbálhattak ki baleseti szituációkat, például a rendőrség által biztosított vezetés és ütközés szimulátor vagy az interaktív balesetmegelőzési program segítségével. Másrészt vészhelyzeti elsősegélynyújtást és életmentés folyamatát gyakorolhatták. Az idei év egyik szenzációja a tűzoltási gyakorlat volt, amelynek keretében a munkavállalók biztonságos körülmények között egy égő autóroncs lángjait olthatták el, majd a gyakorlatot követően szét is darabolhatták a roncsot.

Az egészséges életmód  jegyében különböző testi-lelki feltöltődést célzó programokat szerveztek. A változatos programok között szerepelt jóga, közös torna, futóverseny, masszázs, paraffinos kézápolás és hangtálas meditáció, továbbá egészséges táplálkozáshoz és mentális egészséghez kapcsolódóan is tartottak interaktív előadásokat.