A hetedik alkalommal megvalósuló közösségi futás és futóverseny célja ezúttal is a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése jótékony céllal megtűzdelve.

A Királyegyháza  Község Önkormányzata, Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, Szentlőrinc Város Önkormányzata és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. összefogásával megvalósuló esemény több mint egy futóverseny. Ez egy, a térség jövőjét építő folyamat, amelynek alapértékei az egészséges életmód népszerűsítése mellett a környezeti egyensúly és fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és a közösségi szemlélet növelése. 

A közösségi esemény új időpontja 2022. Október 14., helyszíne  a LAFARGE Királyegyházi Cementgyár. 

A szervezők az egyes távok előtt közös zenés bemelegítéssel, ráhangolódással, valamint a LAFARGE és a szponzorok által felajánlott tárgyi ajándékokkal gazdagított rajtcsomaggal várják a résztvevőket.

A kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató jótékonysági futóversenyen ezúttal is három távon indulhatnak a résztvevők, ki-ki a saját teljesítő képességének megfelelően:

  • Királyegyházai kör: 3 km

  • Szentlőrinci kör: 4 km

  • LAFARGE kör: 11 km

Az októberi pótnap egyik különlegessége a 11 km-es “naplemente” fejlámpás futás. A versenyzők este 18:00 órakor naplementében rajtolnak el a Királyegyházi Cementgyártól és futnak bele a sötét vidékbe. A hűvős őszi este, a fényszennyezés nélküli tiszta égbolt,a futó talpak dobogása a pislákoló fejlámpák fényében igazi élményfutást ajándékoz indulóinak.  A futók örömére a pótnap 11 km-es távja is listázva van az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat versenynaptárában (www.otprobaparizsba.hu). Azaz a hosszú távot teljesítő Ötpróbázók 2 pontot gyűjthetnek és ezzel esélyt kaphatnak, hogy kijussanak a Párizsi Olimpiára.

NEVEZÉS

Az “Együtt Gyermekeinkért” VII. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyre a korábbiakhoz hasonlóan a futas.lafarge.hu weboldalon lehet nevezni a Jelentkezés gombra kattintva. A nevezések határideje október 7.  éjfél. Az első hatszáz nevező ajándékcsomagot kap, valamint a befutást követően egyedi, kézzel betonból készített érmet. 

18 éven aluli ifjú versenyzőknek a nevezés díjtalan, a 18 éven felüli nevezettek a jelképes 500 ft-os nevezési díjat a helyszínen tudják fizetni. 

A szervezők ennél nagyobb összegű adomány jellegű nevezési díjat is szívesen fogadnak, hiszen az így befolyó összeg egészét a résztvevő iskoláknak ajánlják  fel sportszerek, mozgásfejlesztő játékok vásárlására, ezzel is elősegítve az iskolások mozgáskedvét, sporthoz való kötődésének megalapozását.

  

JELENTKEZÉS és további információ 

 

A témában készült sajtóanyag ide kattintva érhető el.