2017. március 21-én zárul az 5. Nemzetközi LafargeHolcim Awards fenntartható építészeti pályázat.

A világ legjelentősebb fenntartható építészeti versenye a LafargeHolcim Alapítvány szervezésében öt földrajzi régióban zajlik párhuzamosan – mindegyiknek saját zsűrije van, elismert független szakemberekkel.

A verseny fő kategóriája az építészek, tervezők, mérnökök, projektgazdák, kivitelezők és építőipari cégek számára nyitott, akik a kortárs tervezés és építészet kiemelkedő fenntartható példáit mutatják be. A projektekkel szemben elvárás, hogy a tervezés előrehaladott fázisában legyenek, nagy valószínűséggel megvalósuljanak, az építkezés indulásának időpontja pedig nem lehet 2016. július 4-nél korábbi. Ezen felül a diákok és a 30 év alatti szakemberek beadhatják tanulmányterveiket, merész ötleteiket és felfedező megoldásaikat is a verseny “Következő Generáció” kategóriájában, függetlenül attól, hogy mi a valószínűsége a projekt megvalósulásának.

A pályamunkák értékelésére a fenntartható építészet öt fókuszterülete mentén kerül sor, mellyel átfogó kép alakítható ki a fenntarthatóság vonatkozásában. A fókuszterületek az innovativitás és a máshol való alkalmazhatóság, az etikai normák és társadalmi elfogadás, az erőforrásokkal való gazdálkodás és környezeti teljesítmény, gazdasági életképesség és kompatibilitás, valamint a környezetbe való illeszkedés és esztétikai hatás.

A nyertesek 2017 második felében kerülnek kihirdetésre minden régióban. A nyertesek automatikusan bejutnak a LafargeHolcim Awards 2018-as globális versenyére. Az 5. Nemzetközi LafargeHolcim Awards összdíjazása 2 millió dollár.

Hasznos linkek:

Verseny-áttekintés: www.lafargeholcim-awards.org/intro
Letölthető útmutató – Nevezés lépésről lépésre : www.lafargeholcim-awards.org/guide
Online nevezési lap: www.lafargeholcim-awards.org/enter
Zsűri tagok teljes listája: www.lafargeholcim-awards.org/juries
A fenntartható építészet fókuszterületei: www.lafargeholcim-awards.org/target
Böngésszen a több mint 200 korábbi LafargeHolcim Awards nyertes projekt között: www.lafargeholcim-foundation.org/projects

 

 

Kapcsolódó dokumentumok
Dátum:
2017. február 21.
Nevezési útmutató a LafargeHolcim Awards pályázati jelentkezéshez