A tavalyi évben elkezdett LAFARGE „Zöld Gondolatok” beszélgetéssorozat népszerűsége és a környezettudatosság iránti egyre nagyobb érdeklődés arra ösztönzött minket, hogy folytassuk a fenntarthatóságról szóló beszélgetéseinket.

A LAFARGE „Zöld Gondolatok” második beszélgetéssorozatának adásait 2022. november 5-től, szombatonként, 16 óra 50 perctől a pécsi Best FM műsorában hangzanak el. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. munkatársaival készült interjúkban további újdonságokkal, innovatív és zöld tartalommal folytatjuk a párbeszédet a környezettudatos és fenntartható építészetről, zöld építőipari megoldásokról, zöld építési alapanyagokról, innovatív és környezetbarát megoldásokról és az e téren megjelenő egyéni, vállalati és társadalmi felelősségvállalásról.

Korábbi adásainkat meghallgathatják honlapunkon ITT, vagy elérhetik a nagy podcast gyűjtő oldalakon: Spotify-on, Anchor-on, Google és Apple Podcast-on, PocketCast-on és PodPadon.

A Holcim Cégcsoport globális szinten vállal úttörő szerepet az építőipar zöldebbé válásában. Célkitűzése nem kevesebb, mint az emberiség és bolygónk jövőjét építeni, és úttörő szerepet vállalni a hosszú távon fenntartható, innovatív megvalósításában, amelyek a fenntarthatóság jegyében a jövő generációit szolgálják. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára is kiemelt célkitűzés a környezettudatos működés. Ennek érdekében az elmúlt évben két újabb környezetvédelmi beruházást valósítottunk meg. Célunk, hogy 2050-re a Királyegyházi Cementgyár karbonmentesen működhessen és hazai építőipar legzöldebb vállalata legyen.

A beszélgetéssorozat ezúttal is 6 részből áll, amelyeket heti rendszerességgel publikáljuk.

Fenntarthatóság a LAFARGE-nál


Napjaink egyik legnagyobb kihívása a globális felmelegedés elleni küzdelem. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. elkötelezett a hosszú távon fenntartható és környezettudatos működés és a körkörös gazdaság megvalósítása mellett. A fenntartható gazdaság három pilléren nyugszik: a környezeten, a gazdaságon és a társadalmon és ezen összetett folyamatok összhangjából ered. Mik ezek a folyamatok? Hogyan valósíthatók meg vállalati keretek között és miként néznek ki a LAFARGE esetében? Mindezeket megválaszolja hallgatóink számára Hoffmann Tamás a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója, a betON podcast legújabb évadának nyitó adásában.

 

Tovább a podcastre>>>

 

Geocycle és a körkörös gazdálkodás


A körkörös gazdaság a föld ökoszisztémájában rejlő körforgás átültetését jelenti a modern gazdasági folyamatokba. Hogyan néz ki mindez a hétköznapokban? Hogyan jelenik meg a LAFARGE munkafolyamataiban és milyen változás érhető el ezek implementálása által? És mi az a Geocycle? Legújabb betON podcast epizódunkban, mindezen kérdésekre választ ad számunkra Mayer Zsanett a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Geocycle vezetője.

 

Tovább a podcastre>>>

 

Zöld termékek és a zöld építészet


Soron következő podcast epizódunk középpontjában a zöld építészet és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. aktuálisan elérhető zöld megoldásai szerepelnek.. A LAFARGE, a fenntartható és innovatív építési megoldások hazai úttörőjeként elkötelezetten támogatja a zöld építészeti megoldások megvalósítását. Célkitűzéseink megvalósításáról, a piacon betöltött szerepünkről és ECOPlanet zöld termékünkről tudhatnak meg többet hallgatóink legújabb beszélgetésünk keretein belül. Az epizód vendége Putler Csaba, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési igazgatója.

 

Tovább a podcastre>>>

 

Office Goes Green


Ebben a podcast epizódban megismerheti az Office Goes Green irányelveit, a kampány főbb pilléreit és a LAFARGE közeljövőben megrendezésre kerülő fenntarthatósági programjait. Az Office Goes Green egy munkavállalói kampány, amely a LAFARGE Cement Magyarország Kft. hosszú távú célkitűzéseit szolgálja, vállalati kultúránk és munkavállalónk környezettudatos gondolkodásmódjának formálása által. A kampány 5 fő pillért követ, amelyek mind egy lépéssel közelebb segítik vállalatunkat a fenntartható és környezettudatos működés irányába.

 

Tovább a podcastre>>>

 

Fenntartható hulladékgazdálkodás


A LAFARGE betON Podcast Zöld Gondolatok 2. Évadának következő vendége Kovács Mátyás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Környezetvédelmi és biztonsági vezetője, akivel a LAFARGE hulladékkezelési stratégiájáról és a fenntartható hulladékkezelés megvalósításáról beszélgettünk. Adásunkat hallgatva megismerheti a hulladékpiramist és annak tevékenységi szintjeit, továbbá bővebb betekintést nyerhet a hulladékkezelés környezetvédelmi szerepkörébe.

 

Tovább a podcastre>>>

 

Fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás


A LAFARGE betON podcast Zöld Goldolatok 2. évadának utolsó epizódjában hallgatóink betekintést nyerhetnek a LAFARGE Cement Magyarország Kft fenntarthatóság nevében folytatott CSR tevékenységébe. Ismerje meg cégünk fenntarthatóság vezérelt közösségi rendezvényeit, zöld pályázatait. Az epizód beszélgetőpartnere Turbéki Judit a LAFARGE Cement Magyarország Kft.Kommunikációs vezetője és fenntarthatósági küldetésünk kimagasló támogatója.

 

Tovább a podcastre>>>