Hétvégén nyitotta ki újra kapuit a felújított Pécsi Állatkert. A fejlesztési beruházás során a LafargeHolcim értékteremtő vállalati hozzáállása adta a biztosítékot, hogy a felhasznált Szürke Rapid és Piros Rapid cementek által erősebb, tartósabb épületeket emelhettek az állatkert területén.

Május 21-én, szombaton, az állatkert megnyitóján az önkéntesség keretében is közreműködtek a Királyegyházi Cementgyár munkatársai. Elsősorban a gyermekeket várták az állatkerti buszjárat végállomásán: a Pécs MÁV Igazgatóság korábbi székháza melletti parkolóban. A várakozó kisgyerekes családok a helyszínen felállított sátorban gipszkiöntéssel tölthették el az időt. A megnyitót már régóta nagy érdeklődéssel övezte, sok vendég tekintette meg a felújított állatkertet. Sokan látogattak el a LAFARGE sátorhoz is, ahol a gyerekek és a szülök is egyaránt élvezték a gipszöntést, az elkészült formákért pedig az állatkert látogatása után visszajöhettek, így emlékként megőrizhetik az általuk készített kincseket.

 

Az önkéntességben 8 munkatársunk vett részt, akik az előkészítő munkában való közreműködés és az állatkert megnyitóban való részvétellel csaknem 30 óra önkéntességgel járultak hozzá a 600 órás éves cél eléréséhez.