Hagyományosan minden év tavasszal rendezik meg az Egészség- és Munkavédelmi Napok a LafargeHolcim minden gyáregységében, így a Királyegyházi Cementgyárban is. A programsorozat keretein belül hívják fel a figyelmet az egészséges és biztonságos munkavégzés fontosságára. Célja, hogy a munkavédelmi kultúra fejlesztése érdekében minden szinten mozgósítsa nem csak a cementgyár munkavállalóit, hanem alvállalkozóit, beszállítói és partnereit egyaránt.

A kiemelt programok között szerepel elsősegély nyújtási képzés, ergonómiai felmérés és tanácsadás, valamint légzésvédelmi, hallásvédelmi és rezgésvédelmi előadások.

 

Az idei év egyik munkavédelmi fókuszterülete a közúti szállítmányozás biztonságosabbá tétele. Ennek érdekében rendeztek már idén szállítmányozói szakmai napot, és az Egészség- és Munkavédelmi Napok keretében is lesznek közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó programok. 2017. május 4-én a szállítmányozási tevékenység szempontjából kiemelt fontosságú elkerülő úton tartanak közlekedésbiztonsági auditot a Királyegyházi Cementgyár Munkatársai a rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködve. Május 9-én 10:00 – 14:00 óra között pedig az Országos Mentőszolgálat Szentlőrinci állomásával együttműködve biztosítanak egészségügyi szűrést és tanácsadást sofőröknek, a Királyegyházi Cementgyár teherautó parkolójában.