A munkaerőpiac aktuális helyzete szerint minden jel arra utal, hogy a jövő még inkább a technológiáról, valamint a digitális világ innovációiról fog szólni, ezért fontos, hogy a nők is jelentősebb számban képviseltessék magukat a reál tanulmányok, majd a későbbiekben a műszaki szakmák területén. A lányok műszaki pályára lépésével enyhülhet a hazai szakemberhiány, ráadásul átlag feletti karrierlehetőségek is várnak rájuk. A LAFARGE-nál őszintén hiszünk abban, hogy mindkét nem egyenlő esélyekkel indul mind a műszaki, mind a természettudományi területeken.

A rendezvényt országos szinten több nagyvárosban is megrendezték. Pécsen Medvegy Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja tartott motiváló beszédet a műszaki pálya lehetőségeiről, emellett bemutatkoztak a régió közismert nagyvállalatai, köztük a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is. A LAFARGE karrierstandjánál hasznos tippekkel, izgalmas online kvízjátékkal, betonos formák készítésével és még egy cementes zsákbamacska nyereményjátékkal is vártuk az érdeklődőket.

Mindenkinek köszönjük a látogatást!

Reméljük, hogy minden érdeklődőnek meghoztuk a kedvet és a motivációt ahhoz, hogy nőként a jövőben a műszaki pályát válassza!

A LAFARGE-nál eddig is nagy figyelmet fordítottunk a jövő generációjának segítésére, kiemelten igaz ez a pályaválasztásra.

Éppen ezért a jövőben is szeretettel várjuk gyakornokainkat és szakdolgozat íróinkat!

További információ: https://www.karrier.lafarge.hu/