A VWR a világ egyik vezető, laboratóriumi és termelési létesítmények ellátására szakosodott vállalata. Jelenleg is futó kampányuk célja, hogy adományokkal járuljanak hozzá az Arbor Day alapítvány esőerdőmentő programjához, valamint felhívják a figyelmet a globális és környezettudatos gondolkodásmódra.

Az esőerdők megóvásához meghatározott értékű VWR márkatermék megvásárlásával járult hozzá a Királyegyházi Cementgyár, amelyet többlet vállalás nélkül, több kisebb értékű megrendelés összevonásával valósítottak meg.

Az előrelátó és tudatos gondolkodás révén nem csupán kiváló minőségű és első osztályú terméket választottak, de a VWR-rel együtt ünnepelhetik a fenntarthatóságot és fejezhetik ki elkötelezettségüket a fenntartható jövő iránt. Simon Lóránt névre szóló elismerő oklevélben is részesült az esőerdők megmentéséhez való hozzájárulásért.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. laboratóriumi munkatársa, Simon Lóránt felelős termékválasztása révén a Királyegyházi Cementgyár 460m2 esőerő telepítéséhez járult hozzá a VWR International és az Arbor Day Foundation közös környezetvédelmi projektje keretében.