Holcim Awards

A Holcim Alapítvány (korábban LafargeHolcim Alapítvány) tevékenységének zászlóshajója a "Holcim Díj a Fenntartható Építészetért".

Ez a világ legjelentősebb pályázata a fenntartható tervezés területén. 

A Holcim Awards (korábban LafargeHolcim Awards) keretében olyan projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán. Ezáltal ezek a projektek példaként szolgálhatnak, mint építészeti kiválóság. Minden pályázati ciklus két évet ölel fel a kiírástól a zárásig, és a pályázati évben hirdetnek egyből eredményt, ahol összesen 1 millió dollár értékű jutalom kerül mindig kiosztásra. A feltételeknek megfelelő pályázatokat a világ öt régiójában független zsűri értékeli. A Holcim Alapítvány négy fő célkitűzése: a modern terek, a fenntartható bolygó,  növekvő életszínvonal és a gazdasági szempontok figyelembevétele. Ezek az értékek értékelési szempontokat jelentenek a különböző helyszínről érkező, széles skálájú pályamunkák elbírálása során.

Értékelési szempontok

 

A legutóbbi Awards pályázatra több mint 5000, a fenntartható építészethez kapcsolódó pályamunka érkezett, 121 ország pályázójától. A mintegy 131 országban megvalósuló pályázatok több mint felét 30 évnél fiatalabb jelentkezők nyújtották be. 

A nemzetközi verseny hetedik ciklusa 2023. február 6-tól pályázható! 

A következő pályázati időszak 2025-ben nyílik majd meg.

 

Részletes információk és jelentkezési lap itt található: Holcim Alapítvány

A korábbi Holcim Awards projektek ide kattintva megtekinthetők: https://www.holcimfoundation.org/awards/awards-history

 

 

Holcim Alapítvány

A Holcim Alapítvány 2003-ban jött létre azzal a céllal, hogy népszerűsítse a fenntartható építészettel kapcsolatos ismereteket az építészet, a mérnöki tevékenységek, a várostervezés és az építőipar területén. A Holcim Alapítvány a Holcim Cégcsoport kezdeményezése. A vállalat az Alapítvány pályázatával is erősíti elköteleződését a fenntartható fejlődés iránt.