A jótékonysági kezdeményezés több mint két éve indult útjára, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód valamint a mozgás fontosságára. Közel 300 résztvevővel startolt el két távon a III. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny szeptember 15-én, a Királyegyházi Cementgyár parkolójából. A futóversenyen 3 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat a nevezők, a két mezőnyben kicsik és nagyok egyaránt indultak.

Remek közösségi program és egyben lehetőség is arra, hogy a gyerekek és felnőttek közösen tapasztalják meg a mozgás élményét. Az esemény népszerűségének hála dinamikusan nő a támogatók száma, így idén a tavalyi felajánlások kétszerese gyűlt össze és ezáltal az iskolákat is nagyobb összegű sportfelszereléssel tudják támogatni.

A sporteseménnyel párhuzamosan 15 órai kezdettel indult a Királyegyházi Cementgyár őszi Nyílt Napja is, amely sok érdekességgel várta a látogatókat. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a cementgyár működésébe. A gyermekeknek szóló foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is a kisvonat volt, amellyel a gyerekek a teljes üzem területét körbeutazhatták.