A LafargeHolcim Csoport kiemelt felelősségének érzi a gazdaság fenntarthatóságát, aktív szerepet vállal a bolygónkat érintő legsúlyosabb kérdések megoldásában, így hosszú távú, 2030-ig szóló Fenntarthatósági Ambícióit is a jövő építésének alapelve mentén határozta meg. A stratégiában négy kiemelt terület szerepel, a klímavédelem, a víz és természet megóvása, a körkörös gazdaság, valamint az emberek és a helyi közösségek. A csoport törekvéseihez csatlakozva a Királyegyházi Cementgyár is beillesztette stratégiai célkitűzéseibe a 4 fő pillért és megfogalmazta fenntarthatósági céljait a 2016-os évre.

Az klímavédelemhez kapcsolódó célkitűzése a gyártott cement tonnánkénti szén-dioxid kibocsátásának 25%-kal történő csökkentése az 1990-es évek szintjéhez képest. A víz és a környezet megóvásáért a LAFARGE Cement Magyarország Kft. biodiverzitási cselekvési tervet alakít ki Bükkösdi Bányájára vonatkozóan. A körkörös gazdaság építése szempontjából fontos cél, hogy 2015-höz képest az alternatív tüzelőanyagok használatát 3%-kal növeljék. Az emberek és a helyi közösségek érdekében teljes balesetmentesség melletti működést célzott meg, valamint önkéntességi programja keretében évi 600 munkaórával kívánja támogatni a helyi közösségi kezdeményezések megvalósítását.

A fenntarthatóság alapelvét szem előtt tartva a LAFARGE Cement Magyarország Kft. a Föld Napja alkalmából Bükkösdi Bányájában 2016. május 13-ára hirdet Nyílt napot, amelyre szeretettel vár minden érdeklődőt, a környező települések óvodásait, iskolásait.