A LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Kerámia Tanszéke közös ötletpályázatot hirdetett a Királyegyházi Cementgyár fennállásának 5. évfordulója alkalmából. A kiírók célja az együtt gondolkodás megvalósítása volt beton design témakörben, valamint a legkiemelkedőbb teljesítményű hallgatók elismerése. A pályázat 2016-ban első alkalommal került meghirdetésre. A pályázat benyújtásának határideje 2016. április 29-e volt.

A felhívásra szép számban érkeztek be pályázatok, volt olyan hallgató, aki több munkát is beadott. 

A pályamunkák elbírálását a PTE Művészeti Kar Kerámia Tanszékének szakmai stábja: Fusz György, Nagy Márta és Budán Miklós egyetemi oktatók, valamint Zadravecz Zsófia és Hoffmann Tamás, a Királyegyházi Cementgyár vezetőségének tagjai végezték. A zsűrizés során a szakmai, esztétikai szempontok mellett a praktikum, a sorozatgyártásra való alkalmasság egyaránt a bírálat tárgyát képezték. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. május 25-én került sor a PTE Művészeti Karának dékáni tárgyalójában, ahol a bírálók és a pályázók is részt vettek.

DÍJAZOTTAK

Megosztott első hely:
Szűcs Viktória – fényképkeret
Fülöp György – ceruza- és névjegykártyatartó

Második helyezett:
Savanyú Judit – hűtőmágnes

Harmadik helyezett:
Szenes Ádám – kulcstartó.

Köszönjük a részvételt és gratulálunk a nyerteseknek!


A pályamunkák a PTE Művészeti Kar állandó kiállításain megtekinthetőek lesznek, a nyertes alkotások pedig nagyobb példányszámban is elkészülnek majd.