Lezárult a LAFARGE Cement Magyarország Kft. “Emlékfát a jövőnek” címmel meghirdetett videópályázata, amelyre idén minden eddiginél több pályamű érkezett. A ballagó osztályok diákjai a héten elültették a pályadíjként elnyert facsemetéket az iskolájuk udvarán. A pályázat célja ¬– a LAFARGE fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban – a fiatal generáció környezetvédelemben betöltött szerepének erősítése és a hosszú távú, környezettudatos gondolkodás népszerűsítése.  

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. a tavalyi pályázat iránti érdeklődés sikere alapján, idén immár 2. alkalommal hirdette meg az “EMLÉKFÁT A JÖVŐNEK” elnevezésű videópályázatát a végzős általános iskolai osztályok számára.

Az idei pályázati kiírásra a zsűri olyan videókat várt, amelyben az általános iskolások megfogalmazták, mit jelent és miért fontos számukra a környezetvédelem, mit tesznek, vagy tettek ennek érdekében az iskolán belül és azon kívül. A pályázatra a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának és Bükkösdi Kőbányájának vonzáskörzetében működő általános iskolák nyolcadik osztályai jelentkezhettek.”Azt a célt kívánjuk elérni, hogy a fiatal generáció tagjai figyeljenek környezetük megóvására, gondolkodjanak hosszú távon és tudatosan, a zöld szempontokat és a környezeti értékeket szem előtt tartva. Az emlékfák ültetése jelképesen szimbolizálja a zöld jövőt, amely a felnövekvő facsemeték és a ballagó diákok előtt is nyitva áll. Hiszen a honlap nincs megírva, a jövő velünk épül.„ – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető Igazgatója.

Az idei pályázat nyertesei:

1. helyezett: Királyegyházai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztálya 2. helyezett: Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tangintézménye 8/a osztálya, míg a 3. helyezettnek járó elismerést pedig idén holtversenyben a Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola 8/a és 8/b osztályának ítélte oda a zsűri.

”Örömmel tölt el, hogy az idei pályázatra kétszer annyi pályázat érkezett, mint tavaly. Köszönjük a pályázó osztályoknak, hogy elkészítették a kreatív és elgondolkodtató videókat és megosztották velünk a környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket. Arra biztatjuk őket, hogy a jövőben is ebben a szellemiségben gondolkodjanak és cselekedjenek, hiszen a környezet védelme és megóvása lesz az egyik legnagyobb kihívás a jövő generációi számára.„ – tette hozzá a zsűri egyik tagja, Turbéki Judit, a LAFARGE Kommunikációs vezetője.

A nyertes osztályok diákjai a ballagást követően, a LAFARGE képviselőivel közösen egy-egy emlékfát ültettek el az iskolájuk udvarán, ezzel emléket állítva az ott eltöltött szép éveknek. A LAFARGE a fák “testvérfáját” szeptemberben a Királyegyházi Cementgyár területére fogja telepíteni.

A nyertes pályaművek megtekinthetők a LAFARGE Cement Magyarország Kft. hivatalos Youtube csatornáján.