A két héten át tartó programsorozat fókuszában azok a minimum, elvárt viselkedési normák állnak, amelyek a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlenek.

A LafargeHolcim Cégcsoportnál globálisan, minden termelőegységénél tavasszal rendezik meg az Egészség- és Munkavédelmi Napok programsorozatot. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. alapvető célkitűzése a „Zéró Ambíció”, azaz a teljes balesetmentesség. Ennek megfelelően nem csak a következő időszakban, hanem egész évben is kiemelt figyelmet fordít a cég az egészségmegőrzésre, valamint a dolgozók munkavédelmi tájékozottságára és az ehhez kapcsolódó preventív tevékenységre.

A LAFARGE igyekszik minden szinten mozgósítani munkavállalóit, vezetőségét és alvállalkozóit, ezért az idei évben is számos érdekes program keretén belül hirdeti az Egészség- és Munkavédelmi kultúra fontosságát. Az idei programok a Minimum Munkavédelmi Viselkedési standardok köré csoportosíthatóak. Azaz, olyan viselkedési normákra hívják fel a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya üzemterületén munkát végzők figyelmét, amelyek a munka elvégzése során a minimum, elvárt követelmények. Ilyen például az egyéni védőeszközök használata, a munkavégzésre alkalmas állapotban és megfelelő munkaengedélyek megléte mellett történő munkavégzés, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia-kizárás folyamata. Ugyanakkor ide sorolhat a mobilgépek megfelelő üzemeltetése, a biztonsági öv használata vagy a balesetek jelentése is.

A kéthetes programsorozat alkalmával a biztonságos munkavégzés mellett az egészség megőrzést és környezetvédelmet támogató eseményeken is részt vehetnek majd a LAFARGE munkavállalói.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára minden munkatárs és alvállalkozó biztonsága fontos, ennek megfelelően idén is külön rendezvénysorozat fókuszál a sofőrök oktatására. Az „Együtt a biztonságért” programsorozat keretében a kamion sofőrök a biztonságos vezetés és munkavédelmi szabályok betartásának módjait ismerhetik meg elméleti és gyakorlati szinteken egyaránt.