A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben, tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

„A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a „Zéró állapotot”, avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel 20 programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát egy magasabb szintre emeljük, és továbbfejlesszük.

Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait. Ezek a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia kizárás folyamata, és a magas kockázattal járó zárt térben végzett munka.

Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszást is beiktattunk kollégáink napirendjébe.” – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

A munkavédelmi napokhoz kapcsolódóan a Királyegyházi Cementgyár „Együtt a biztonságért” egész éves Logisztikai programsorozat májusi állomása is csatlakozott, amelyen a Magyar Autóklub is közreműködött.