A budapesti Groupama Arénában tartott konferenciát március 23-án partnereinek a LAFARGE Cement Magyarország Kft., a KK Kavics Beton Kft. és a Hydro BG. Kft. A találkozón a Királyegyházi Cementgyárat Zadravecz Zsófia Marketing kommunikációs vezető és Lányi György betontechnológus képviselte.

Telt házzal, ötven építész, tervező előtt zajlott a budapesti Groupama Arénában a „A látszó beton felületektől a környezetbarát és esztétikus térburkoló megoldásokig” szakmai konferencia. A LAFARGE Cement Magyarország Kft. társszervezésében megvalósult szakmai napon a résztvevők információt kaphattak a fenntartható és környezetvédelmi szempontból értékes építőipari megoldásokról, a legújabb tervezési informatikai módszerekről, és a környezetet kímélő termékekről.


A LAFARGE Cement Magyarország Kft. részéről Lányi György kiemelt ügyfél kapcsolattartó és technikai tanácsadó, betontechnológus tartott előadást. „Nem mindegy, mit hagyunk hátra a gyerekeinknek: környezetkímélő és fenntartható építőipari megoldásokat támogatunk. Ezért Magyarországon is szeretnénk bekapcsolódni már a tervezési folyamatokba is, hiszen számos megoldással segíthetjük egy beruházás sikerét rövid és hosszú távon.” – emelte ki prezentációjában.

Külföldön mindennapi gyakorlatnak számít a Business Intelligence Modell (BIM), mint tervezési módszertan, azonban hazánkban alkalmazása még széleskörű elterjedés előtt áll. A költséghatékonyságot és fenntartható üzemeltetést szem előtt tartó metodika alkalmazásáról, illetve a látszóbeton elemek tervezését bemutatva adott elő a Lechner Tudásközpont részéről Zagorácz Márk és Bakai Nándor.

A szakmai napon a fenntarthatóság volt a fókuszban. Ennek jegyében mutatkozott be Hydro BG Kft. és a Filcoten folyóka család. Opitz Tamás, a Hydro BG Kft. ügyvezetője előadásában elmondta, a termékrendszer jó példa arra, hogyan valósulnak meg környezeti szempontból kedvező megoldások, a hagyományos, hasonló elemekhez képest közel azonos áron.

A konferencia zárásaként a KK. Kavics Beton Kft. partnercége részéről Kékesi István egy olyan, CAD programokban univerzálisan használható, ingyenes beépülő modult mutatott be, amellyel egyszerűen kivitelezhető a térkőfelületek virtuális tervezése, akár összetettebb felületeken is. A programmal nemcsak látványos minták, hanem pontos darab- és költségterv is készíthető.

A konferencia négy előadását követően a résztvevők bejárták a látszóbeton megoldásokkal épült Goupama Arénát, mely a Ferencváros Labdarúgó Klub mellett jelenleg a magyar futballválogatott átmenti hivatalos stadionja is. 

 

Kapcsolódó dokumentumok
Természetünk védelméért FILCOTEN Kíméletes a környezethez

Opitz Tamás ügyvezető, Hydro BG Kft.

A BIM részletességének szabályozása - például látszóbeton szerkezetek esetén

Zagorácz Márk 3D építésügyi módszertani osztályvezető és Bakai Nándor Lechner Kiválósági Program ösztöndíjas, Lecnher Tudásközpont

Térburkolatok tervezése gyorsan és hatékonyan

Kékesi István okleveles gépészmérnök, LOGIC Kft.

Térbe és formába öntve - Látszóbetonok

Lányi György kiemelt ügyfél kapcsolattartó és technikai tanácsadó, LAFARGE Cement Magyarország Kft.