A mintegy 700 millió forintos beruházást december 4-én ünnepélyes keretek között Spannagl Thomas, a LAFARGE Közép-Európai Klaszter vezérigazgatója és Dr. Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára adta át. 

Csarnok

 Dr. Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Mikita István, a Királyegyházi Cementgyár gyárigazgatója és Spannagl Thomas, a LAFARGE Közép-Európai Klaszter vezérigazgatója

„A Királyegyházi Cementgyár egy újabb mérföldkőhöz érkezett a mai napon. Ezzel a környezetvédelmi beruházással a LAFARGE is közelebb került Fenntarthatósági Ambícióinak megvalósításához. Kiemelt célkitűzése, hogy a nem fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának arányát - csoport szinten - 2020-ra 50%-ra növelje, ezzel is hozzájárulva a körkörös gazdaság építéséhez. Továbbá az 1990-es évhez képesti tonnánkénti CO2 kibocsátást további 33%-kal kívánja csökkenteni.” - mondta el az avató ünnepségen a LAFARGE vezérigazgatója. 

Lafarge Másodlagos tüzelőanyag beruházás 2014 from CSIGAVIDEO on Vimeo.