Lezárult a LAFARGE Cement Magyarország Kft. – a Föld Napjához kötődő – “Emlékfát a jövőnek” címmel meghirdetett videopályázata. A nyertes osztályok iskolájában ültetett fát a LAFARGE a videópályázat díjaként, valamint a vállalat ezzel is felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát. A jeles évforduló alkalmával a cég videópályázatot hirdetett ballagó általános iskolai osztályok  számára a Föld Napján.

“Az “EMLÉKFÁT A JÖVŐNEK” videópályázatunk kettős célt szolgál. Egyrészről a LAFARGE fenntarthatósági célkitűzéseinek keretében a fiatal generáció környezetvédelmi szerepére kívántuk felhívni a figyelmet. Másrészről a Királyegyházi Cementgyár idén ünnepli 10 éves fennállását, amely alkalomból az osztályokkal együtt állíthatunk emléket az elmúlt időszaknak. A emlékfák ültetése pedig egyúttal utat is nyit egy zöldebb jövő felé. A holnap nincs megírva, a jövő velünk épül.” - ismerteti a pályázat célját Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Fenntarthatósági és marketingkommunikációs igazgató. 

A zsűri olyan, legfeljebb háromperces alkotásokat várt, amelyek kifejezik, hogy mit jelent az általános iskolások számára a környezetvédelem, mit tettek ennek érdekében az iskolán belül és azon kívül. A pályázatra a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának és Bükkösdi Kőbányájának vonzáskörzetében működő általános iskolák nyolcadik osztályai jelentkezhettek. 

A beérkezett pályázatok közül a zsűri ezúttal a Királyegyházai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Szentlőrinci Általános Iskola Zsigmond Király Általános Iskola Tagintézménye 8. osztályos diákjainak videóját díjazta.

“Örülünk és ezúton is köszönjük a pályázó osztályok lelkes munkáját. A zsűri egyöntetű véleménye volt, hogy a díjnyertes pályamunkák a fiatal generáció környezetvédelmi szemlélete mellette kreatív gondolkodásuknak és a digitalizáció iránti nyitottságuknak is  nagyszerű bizonyítéka.” - nyilatkozik a zsűri nevében Zadravecz Zsófia. 

A két nyertes osztály diákja egy-egy emlékfát ültettek június közepén az iskolájuk udvarán a LAFARGE képviselőivel együtt. A fák ültetése nemcsak a 2020/2021-es tanév, de az osztályok számára az általános iskolai évek záróeseménye is volt ezzel is emléket állítva az ott eltöltött szép éveknek.

A LAFARGE vállalta, hogy a fák “testvérfáját” a 10 éves jubileumi ünnepségéhez kapcsolódva szeptemberben a Királyegyházi Cementgyár területén plántálják el, amely eseményre visszavárják az iskolásokat is. 

Építsünk zöldebben – építsünk mindenkinek 

“A Királyegyházi Cementgyárban eddig közel 4,5 milliárd Ft értékben  valósítottunk meg környezetvédelmi beruházásokat. Ennek eredményeként az elmúlt 10 évben több mint 25%-kal csökkent a vállalat fajlagos CO2 kibocsátása is. A LAFARGE-nál egyik stratégiai célunk, hogy 2050-re elérjük a szénsemleges működést és ezáltal Európa egyik zöld szívévé váljon a Királyegyházi Cementgyár.” - nyilatkozik a vállalat környezetvédelmi céljairól Hoffmann Tamás a LAFARGE Ügyvezető igazgatója.

A vállalat elkötelezett a helyi közösségek támogatásában is. Az adatok beszédesek: az elmúlt 10 évben több mint 4500 önkéntes órán túl a LAFARGE Közösségi Érték Program keretein belül 2 év alatt 65 projektet támogatott 13 településen, amelyek ezáltal több mint 20 millió Ft támogatásban részesültek. 

A nyertes pályaművek a LAFARGE Cement Magyarország Kft. hivatalos Youtube csatornáján tekinthetőek meg.