Több mint 100.000 Ft értékű eszközbeszerzésben támogatta a Királyegyházi Cementgyár az Országos Mentőszolgálatot, amelyből a Szentlőrinci Mentőállomás mentőegységeit bővítették. A hozzájárulásból egy teljes vákuum sínkészletet vásároltak, amely az aktuálisan vonuló mentőautóban kap helyet. Az ellátás színvonala ennek köszönhetően a Szentlőrinci járás több mint tizenötezer lakója számára emelkedett.

„Mindig örömmel vesszük a szakmai színvonal növelését megcélzó adományokat, hiszen egészségügyi felszerelésekre minden területen szükség van.” - mondta el dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója.

„A vákuum sínkészlet használata jelenleg a legmodernebb végtagrögzítő szerkezet. Ezért elengedhetetlen kelléke kell, hogy legyen egy mentőgépkocsi felszerelésének. Télen az elcsúszások, nyáron pedig a sportbalesetek okozta sérüléseknél sokszor alkalmazott eszköz.” – fűzte hozzá Katona András, a Szentlőrinci Mentőállomás vezetője.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. adománya nem véletlen: a Királyegyházi Cementgyár indulása óta kiemelt figyelmet szentel a biztonságos munkavégzésnek és az egészségvédelemnek. Szabályai, alkalmazott munkavédelmi eszközei mind a balesetmentes működést szolgálják. A Királyegyházi Cementgyáron belül külön részleget alakítottak ki az egészség- és munkavédelem területére. E mellett az egyes témákban (pl.: logisztikai biztonság, energiakizárás stb.) külön munkacsoportok foglalkoznak a kockázatok kiszűrésével. A helyes biztonsági felszerelések mellett a biztonsági előírások, munkamenetek ugyancsak hozzájárulnak a balesetmentes működéshez, a gyáron belül, és azon kívül is. 

 

Forrás: Pannon Televízió, 2017.02.21.