A vitaindító előadások, workshopok és épületlátogatások során azokról a stratégiákról esik majd szó, amelyek az anyagfelhasználás csökkentését célozzák az építőipar teljes spektrumában, beleértve a kitermelést, a feldolgozást, a szállítást, az építést, a karbantartást és a bontást egyaránt.

A Fórum arra a kérdésre keresi a választ, hogy a kisebb ökológiai lábnyom érdekében hogyan lehet az építőipart karcsúsítani, meghaladva azt a hamis képet, miszerint a nyersanyagok korlátlanul állnak rendelkezésre. A nemzetközi konferencia arra törekszik, hogy radikális megoldásokat javasoljon az építőanyagok használatában.

 

Vitaindító előadók

 • Christine Binswanger (kiemelt partner, Herzog & de Meuron, Svájc)
 • Lord Norman Foster (elnök és alapító, Foster + Partners, Egyesült Királyság)
 • Laila Iskandar (volt Városmegújítási & Informális Településügyi miniszter, Egyiptom)
 • Mitchell Joachim (társalapító, Terreform ONE, USA)
 • Francis Kéré (igazgató, Kéré Architecture, Németország)
 • Anne Lacaton (igazgató, Lacaton & Vassal Architectes, Franciaország)
 • Rt Hon Simon Upton (környezetvédelemért felelős parlamenti biztos, Új-Zéland)

 

Párhuzamos workshopok

A négy workshop célja az interdiszciplináris párbeszéd előmozdítása, új ötletek előterjesztése és a lehetséges megoldások megvizsgálása. Minden workshopot elismert szakemberek moderálják, és több mint 60, a világ minden tájáról érkező szakember tart előadásokat.

Az építőipar jelenlegi anyagfelhasználását alaposan meg fogják vizsgálni, és feltárnak olyan stratégiákat, amelyek támogatják az alapvetően fenntartható gyakorlatokat.

 1. Paradigmaváltás: a még meg nem épített világ anyagai. A fenntarthatóan épített környezet teljesen újrahasznosítható és megújuló anyagokból készül.
 2. Az anyagáramlások változtatása:készletek, anyagáramlások és ezek dinamikája. Az anyagok időbeli dinamikájának feltárása, az életciklusok, az életmód és a városi fejlődés evolúciója.
 3. Kéziről a digitálisra és fordítva: digitalizálás, munkaerő és építőipar. A legjobb kézi és digitális gyártási gyakorlatokból: következetes, együttműködő megoldások.
 4. Catch 22: anyagigények és az anyagok hatása: a megfelelő anyag, a legjobb anyag és az anyagfelhasználás minimalizálása.

 

Regisztráció

A szervezők mintegy 300 szakember aktív részvételére számítanak az építészet, a városépítészet, a mélyépítés, a gépészet, az anyagtudományok és a kapcsolódó területekről.

részvételi szándékot 2019. január 31-ig lehet jelezni a www.lafargeholcim-forum.org/register felületen.

A LafargeHolcim Alapítvány Akadémiai Bizottsága fogja kiválasztani a résztvevőket a regisztráltak közül.

 

További információ: www.lafargeholcim-forum.org