Youth4GreenerEU

 

A VERSENY CÉLJA: környezeti szemléletformálás, a fiatalok szerepvállalásának és aktív cselekvésének előmozdítása. A tanulók motiválása, hogy elhivatott, nyitott és felelős állampolgárként éljék mindennapjaikat, akik fontosnak tartják a környezet értékeinek megóvását, a bolygó állapotának megőrzését, javítását. Az ismeretek átadása és elsajátítása mellett a természeti és társadalmi környezettel való életszerű, közvetlen élményalapú kapcsolat kialakítása a fiatalokban; a fenntartható társadalomhoz szükséges életvitel ismereteinek elsajátítása.

 

A VERSENY MENETE

I. forduló – Online feladatlap

A feladatok témakörei: környezet- és természetvédelem, környezettudatos gondolkodás, Európai Zöld Megállapodás, klímaváltozás, globális felmelegedés, körkörös gazdaság, fenntarthatóság, vízvédelem, energiatakarékosság, újrahasznosított adalékanyagok, zöld energia.
Az első, online forduló eredménye alapján a 10 legtöbb pontszámot elért csapat jut a második fordulóba.

Az első forduló kezdete:                         2022. szeptember 20.

A feladatok megoldási határideje:           2022. november 7.

Eredményhirdetés:                                2022. november 11.

II. forduló – Látogatás és tudáspróba a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárában

A gyárlátogatás során megszerzett tudásukat a csapatok egy online kvíz keretében teszik próbára, a legtöbb pontszámot elérő csapat nyereménye egynapos tanulmányi kirándulás a LAFARGE Mannersdorfi Cementgyárába (Ausztria) 2023 tavaszán.

Dátum:                                                2022. november 22., kedd 13:30–16:00

Helyszín:                                              7953 Királyegyháza, Cement utca 1.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárába való eljutás a Tüke Busz Zrt. környezetbarát elektromos autóbuszával, díjmentesen történik.

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyre Baranya megyei és pécsi általános iskolás felső tagozatos (5–8. évfolyam) diákjaiból álló 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Minden iskolából tetszőleges számú csapat jelentkezhet. Pályázni a határidőn belül az alábbi online felületen elküldött versenyfeladattal lehet.

A versenyfeladatról és a versenyfelhívásról a Europe Direct Baranya tájékoztató központ nyújt további információt a +36 72 520 552 telefonszámon vagy a baranya@europedirect.hu címen.

 

NYEREMÉNY

A nyertes csapat egynapos tanulmányi kirándulást nyer a LAFARGE Mannersdorfi Cementgyárába a Europe Direct Baranya és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyár szervezésében 2023 tavaszán, az aktuális járványügyi korlátozásoknak megfelelően.  

 

Az első három helyezett csapat iskolájában emlékfát ültet a LAFARGE, a vállalat ezzel is felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

 

  

Kapcsolódó dokumentumok