A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel a beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalatai meghirdetik a „Minden építés alapja 2016” pályázatot.

A pályázat célja a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való megismertetése. Azoknak az építész tervezőknek szól, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, betonváz, aljzatbeton) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem rendhagyó, kivételes megoldásokhoz is. A beton tulajdonságait kiaknázó példamutató építészeti megoldások lehetnek többek között az anyag tömegét kihasználó határoló elemek, az egyedi szerkezeti elemek, a látszóbeton megoldások, burkolatok, berendezések vagy épp bútorok. A pályázat küldetése, hogy eloszlassa azt a tévhitet, miszerint a beton alapozásra, tartószerkezetek építésére megfelelő, azonban esztétikai építésre nem alkalmas. A pályamunkák lehetőséget adnak arra, hogy jó példákon keresztül, új szemszögből mutassuk be a szakmának és a közvéleménynek a második leggyakrabban használt anyagot a Földön, a betont.

A beérkezett munkákat független zsűri véleményezi, és azokat a tervezőket díjazzák, akik egyedi látásmóddal, új felfogásban és a legmagasabb szakmai színvonalon használják a betont.

A „Minden építés alapja 2016” pályázat összdíjazása 600.000 Ft, amely megoszlik az első három helyezett között.

További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat

Beadási határidő: 2016. július 31. 24:00