A Királyegyházán is útjára induló önkéntes programban a szervezők minden munkavállalót ösztönöznek a részvételre, olyan feladatok elvállalására, amely akár távol esik a munkakörüktől.

Az önkéntes programok széles palettán valósultak meg, például - See more at: https://www.lafarge.hu/fenntarthatosag/onkentesseg#sthash.6ZvYWkUb.dpuf
Az önkéntes programok széles palettán valósultak meg, például - See more at: https://www.lafarge.hu/fenntarthatosag/onkentesseg#sthash.6ZvYWkUb.dpuf

2015-ben a tervezett 832 önkéntes óraszámot felülmúlva 887,5 órát töltöttek önkéntességgel munkavállalóink. Ez kimagasló eredmény, túlszárnyalta a beütemezett terveket, valamint a 2014-es év önkéntes munkaóráit is. 2016-ban pedig 624,5 munkaórát töltöttek kollégáink önkénteskedéssel.


2016 májusában tartotta hagyományos családi napját a Léta-Ker Kft. Pécsett, amelyen a Királyegyházi Cementgyár munkatársai önkéntesség keretében vettek részt.
A LAFARGE sátorban a gyerekeket ügyességi játékokkal és beton kirakóval foglalták le, de nagy sikert aratott körükben a CeMBeton és a MABESZ által kiadott mesekönyv és színező is. Főként a gyerekeket igyekeztek megszólítani, elmesélték nekik a cementgyártás folyamatát.

Az idősebb korosztály számára pedig a LAFARGE által készített Betonozási tanácsadóval készültek, amely hasznos és praktikus tanácsokat tartalmaz a betonozási munkálatokhoz.

     

2016 májusában a Pécsi Állatkert megnyitóján az önkéntesség keretében is közreműködtek a munkatársaink. Elsősorban a gyermekeket várták az állatkerti buszjárat végállomásán. A várakozó kisgyerekes családok a helyszínen felállított sátorban gipszkiöntéssel tölthették el az időt. A megnyitót már régóta nagy érdeklődéssel övezte, sok vendég tekintette meg a felújított állatkertet.
A fejlesztési beruházás során a LafargeHolcim értékteremtő vállalati hozzáállása adta a biztosítékot, hogy a felhasznált Szürke Rapid és Piros Rapid cementek által erősebb, tartósabb épületeket emelhettek a Pécsi Állatkert területén. 

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közösen szervezték meg a második Együtt Gyermekeinkért Jótékonysági futóversenyt 2016. szeptember 16-án. A kezdeményezés tavaly indult útjára, melynek célja, hogy, hogy felhívja a gyerekek és a környező lakosság figyelmét az egészséges életmód valamint a mozgás fontosságára.  Közel 340 részvevővel startolt el két távon. A futóversenyen 3 és 11 kilométeres távokon mérhették össze gyorsaságukat a nevezők, a két mezőnyben kicsik és nagyok egyaránt indultak. 

A nevezési díjból befolyt összeget sporteszközök vásárlására fordították a szervezők. A sportszereket Szentlőrinc és Királyegyháza általános iskolái számára adták át 2016. novemberében. Idén ősszel is megrendezzük hagyományos futóversenyünket, melyhez együttműködő partnerek közreműködését szívesen vesszük.

Jótékonysági főzéssel zárta 2016-os Önkéntes programjait a LAFARGE decemberben. A pécsi Csilla Gondviselés házban főztek, majd a A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Janus Pannonius utcai melegedőjében ételosztást tartottak a Királyegyházi Cementgyár munkatársai.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal több közös önkéntes programot is végrehajtottunk: a nappali melegedőben tartott ételosztás és főzés mellett, készítettünk beton karácsonyfa díszeket is, melyeket a szervezet az adventi vásárban ajándékozott az adományozóknak.  

Kapcsolódó dokumentumok
Verziószám:
1.0

Dátum:
2019. április 15.
Üzleti magatartási kódex