A LafargeHolcim Csoport 2030-ra árbevétele egyharmadát olyan megoldásokból szeretné generálni, amelyek javítják a fenntarthatósági teljesítményt.

A közeljövő egyik súlyos problémája lehet a víztől való függésünk és a vízhiánnyal sújtott területek növekedése. Mindennek belátható következménye, hogy az iparnak a vízért folytatott „versengésben” olyan területekkel kell majd szembenéznie, mint pl. a mezőgazdaság vagy az egészségügy.

A LafargeHolcimnél hisszük, hogy felelősek vagyunk a víz felhasználásáért, a biológiai sokszínűség eredményes fenntartásáért, ami nem csak az ökológiai lábnyomunkat csökkentheti, hanem kedvező hatásai a környezetben is érvényesülnek.

30%-kal csökkentjük a friss édesvíz felhasználás mértékét a cement előállítása során. Végrehajtjuk a „The WASH Pledge” fogadalmat minden működési területünkön.

A szárazság sújtotta területeken pozitív hatással leszünk a vízfelhasználásra, valamint a biológiai sokszínűség megőrzésére.

Innovatív megoldásaink:

-          esővíz begyűjtése

-          áteresztő beton

-          csapadék védelme

-          vertikális zöld megoldások

 

 

Kapcsolódó dokumentumok
Fenntarthatósági Jelentés 2015

Our sustainability strategy, The 2030 Plan, sets out our vision of an innovative, climate-neutral construction sector that embraces the circular economy. It also provides a clear roadmap for us to address our main impacts, set new standards, and lead our industry in helping to address our planet’s most pressing issues.