A LafargeHolcim Csoport 2030-ra árbevétele egyharmadát olyan megoldásokból szeretné generálni, amelyek javítják a fenntarthatósági teljesítményt.

Hosszú távon a verseny erősödésével várható, hogy mind a tüzelőanyagok, mind pedig az alapanyagok ára emelkedni fog. Ezzel párhuzamosan  a növekvő népesség és városiasodás mellett az erőforrások szűkössége lesz tapasztalható, ennek hatására a közösségeknek mérlegelniük kell a természetes erőforrásokhoz való hozzáférés fontossági sorrendjét.  A LafargeHolcim szeretné csökkenteni a természeti erőforrásoktól és a fosszilis tüzelőanyagoktól való függését azáltal, hogy a gyártás során hulladékot használ fel erőforrásként.  Ezzel a társadalomra és a környezetre nézve is értéket teremhet, hiszen alternatív megoldást kínál a hulladékok hasznosítására (a hulladékégetést vagy lerakókban történő elhelyezést kiváltva). Mindemellett munkahelyeket teremt és többletbevételt eredményez a közösségi hulladékgazdálkodásban.

80 millió tonna hulladékból származó erőforrás felhasználása évente

Négyszer annyi építési és bontási hulladékból származó , valamint újrahasznosított aszfalt adalékanyag biztosítása

Innovatív megoldásaink:

-          újrahasznosított adalékanyagok

-          városi bányászati megoldások

-          hulladékkezelési szolgáltatások

 

Kapcsolódó dokumentumok
Fenntarthatósági Jelentés 2015

Our sustainability strategy, The 2030 Plan, sets out our vision of an innovative, climate-neutral construction sector that embraces the circular economy. It also provides a clear roadmap for us to address our main impacts, set new standards, and lead our industry in helping to address our planet’s most pressing issues.