A LafargeHolcim Csoport 2030-ra árbevétele egyharmadát olyan megoldásokból szeretné generálni, amelyek javítják a fenntarthatósági teljesítményt.

A cement az egyik legtöbbet használt anyag a világon. A LafargeHolcim az alacsony szén-dioxid kibocsátás szempontjából a legeredményesebb cementgyártók közé tartozik, de ennél még többet is tehet a klímavédelem szempontjából, hiszen az épületek felelősek a globális szén-dioxid kibocsátás 30-40%-áért. Meggyőződésünk, hogy az építőipari cégek segíthetnek csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

Az 1990. évi értékekhez képest a cement tonnánkénti nettó szén-dioxid kibocsátását 40%-kal tervezzük csökkenteni 2030-ig. Újszerű megoldásainknak köszönhetően ügyfeleink évente 10 millió tonna szén-dioxid kibocsátás csökkenést érhetnek el.  Innovatív megoldásaink:

-          cement- és betongyártás alacsony szén-dioxid kibocsátás mellett

-          szigetelő beton

-          hőtömeg megoldások

 

 

Kapcsolódó dokumentumok
Fenntarthatósági Jelentés 2015

Our sustainability strategy, The 2030 Plan, sets out our vision of an innovative, climate-neutral construction sector that embraces the circular economy. It also provides a clear roadmap for us to address our main impacts, set new standards, and lead our industry in helping to address our planet’s most pressing issues.